last update: 08-Apr-2006
English summary
 

Tentoonstelling 'Schatvondst Romeins Wijnservies' te zien in het Rijksmuseum van Oudheden van 8 april t/m 26 augustus 2006

Gemaakt door Ivo van Wijk en Richard Jansen

 


 

Het Bronsdepot van Nistelrode

 

Op 5 maart 2004 werden bij opgravingen in het tracé van de huidige A50 Eindhoven-Oss, ter hoogte van Nistelrode, 30 bronzen objecten uit de Romeinse Tijd gevonden. Pas na afronding van het veldwerk werd de vondst eind maart gepresenteerd aan de (landelijke) pers. Inmiddels zijn de objecten gefotografeerd en getekend, geconserveerd, gerestaureerd en gedetermineerd (1). De Raad voor Cultuur heeft het Rijksmuseum van Oudheden in staat gesteld de bijzondere vondst te verwerven, om deze een onderdeel te laten uitmaken van het overzicht van de bewoningsgeschiedenis van ons land in de eerste eeuwen na Christus. Vanaf april 2006 zal de vondst voor een half jaar worden tentoongesteld in de tentoonstelling: ‘Schatvondst Romeins Wijnservies’.

(1) Determinatie: Annelies Koster, Museum het Valkhof; conservering en restauratie: Archeoplan Delft, Paul Schulten; fotografie: RMO; tekenwerk: Raf Timmermans, Leiden.


 

 

 

 Interviews
 

opgraving
Interview met de vinders
lees verder >


Interview met de restaurateurs
lees verder >